;
Ubicació

Veure el mapa mes gran
La Figuera (pedania del municipi d'Algerri)

Es un poble d’uns quatre cents habitants: situat desprès de Castelló de Farfanya i abans d’Alfarràs.
La població te una mitjana d’edat alta, com molts dels pobles de la província de Lleida.

Eminentment rural: el principal mitja de vida a estat l’agricultura: Els cereals de seca, els ametllers, les oliveres , la vinya i des que s’ha posat en marxa  el canal Algerri Balaguer : els cultius de rec i els arbres fruiters.
També les granges de porcs son un recurs econòmic important.
Es fa un bon vi i un dels millors olis del mon: recolzada aquesta ultima afirmació pel fet de que els molins d’oli, tant de Castelló com d’Algerri ( oli Magrí ) han guanyat els premis: al millor oli en la fira de Les Borges, en mes d’una ocasió.

Estem ben situats: Lleida, passant per Albesa esta a poc mes de 20 minuts. I tant la platja (Tarragona, Cambrils, Salou) com la muntanya (Vall d’Aran) a una hora i mitja.
Barcelona “si fa no fa”. A mes ha entrat en funcionament l’aeroport d’Alguaire : 10 minuts. Esperem que des d’allà tindrem al abast la resta del mon.cHi ha varies associacions culturals , destaquen : “La Penya del Tarros” , “l’Associació de la Gent Gran” i el grup de teatre: “El Guix”. Es fan dos “Festes Majors”: una al hivern : a principis de Febrer (La Candelera i Sant Blai) i una al Estiu (Sant Bartomeu): al Agost. Durant tot l‘hivern es fa ball, tots els diumenges, al local social del poble anomenat "La Penya”. Amb musica “en viu” , almenys fins ara.

 
 
 
 
 
 

L’església: Esta dedicada a Ntra. Sra. de la Purificació
www.daldo.es